
Υλικά
Για τα γλυκάδια Υλικά (για 5 μερίδες)
500 γρ. αρνίσια γλυκάδια λαιμού
100 ml γάλα
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
100 ml λευκό κρασί
100 ml νερό ή ζωμό κότας
Αλάτι,πιπέρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Θυμάρι φρέσκο
Για τον πουρέ μελιτζάνας
4 μελιτζάνες
100 γρ. βούτυρο
40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
30 γρ. κάππαρη
50 γρ. σταφύλι
Φύλλα μαϊντανού
Ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε τα γλυκάδια, τα βάζουμε στο γάλα για 4 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να καθαρίσουν.
Στραγγίζουμε καλά και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό και το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί καλά και προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό κότας και τα αφήνουμε να γλασάρουν.
Για να ετοιμάσουμε τις μελιτζάνες, τις ψήνουμε με φλόγιστρο ή στη σχάρα σε δυνατή φωτιά, για να πάρουν και άρωμα.
Καθαρίζουμε τις φλούδες και αφαιρούμε τα πολλά σπόρια προσεκτικά, αν έχουν.
Τοποθετούμε την καθαρισμένη μελιτζάνα σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να φύγει όλη η υγρασία της και έπειτα την βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε να πάρει μια βελούδινη υφή.
Σερβίρουμε τα γλυκάδια με τον πουρέ και γαρνίρουμε με κάππαρη, το σταφύλι ξεσποριασμένο και κομμένο σε φέτες και το μαϊντανό.
*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Dome Real Cuisine" στη Θεσσαλονίκη.