Υλικά
400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλουΥλικά
1 σγουρή κόκκινη σαλάτα
2 φούχτες φρέσκο μικρό σπανάκι
Μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 αβοκάντο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Για τη σάλτσα
1 ώριμο μάνγκο σε κύβους
1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
2-3 κ.σ. μαρμελάδα ροδοπέταλων (τριαντάφυλλο)
½ φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ κ.σ. κύμινο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Χυμός από μισό λάιμ
Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε με το χέρι τη σαλάτα.
Κόβουμε στη μέση, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τα ντοματίνια.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι, το κόβουμε σε φέτες και το ραντίζουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσει.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι με ¾ φλ.
νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Ρίχνουμε το βούτυρο καρύδας και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κύμινο.
Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά να βγάλει τα αρώματά του και προσθέτουμε το μάνγκο.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας καλά 8 -10 λεπτά μέχρι να γίνει η σάλτσα σαν μαρμελάδα.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το πιπέρι και τον κόλιανδρο.
Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε οριζοντίως το φιλέτο κοτόπουλου στα δύο, το αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε ελαφά με ελαιόλαδο και το ψήνουμε στο γκριλ.
Το κόβουμε σε φέτες. Τακτοποιούμε τα υλικά της σαλάτας και το κοτόπουλο σε βαθουλή πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Α.Τ.