Υλικά
100 γρ. αβγά βακαλάου (λευκό ταραμά)Υλικά
60 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
70 ml ανθρακούχο νερό “Σουρωτή”
1 μικρό λευκό κρεμμύδι
350 ml ηλιέλαιο
150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Για γαρνιτούρα: ψιλοκομμένος μαϊντανός, τούιγ (tuile) από ψωμί (πολύ λεπτή φέτα ψωμιού χωρίς την κόρα φρυγανισμένη)
Λάδι σχοινόπρασου*
Αβγά από χελιδονόψαρο (tobiko)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ανθρακούχο νερό "Σουρωτή", τον χυμό λεμονιού και τον ταραμά και δουλεύουμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και ομοιόμορφο.
Προσθέτουμε τα λάδια σε αργή ροή, σαν λεπτό κορδόνι, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε το χτύπημα.
Φροντίζουμε να χτυπήσουμε το μείγμα αρκετά ώστε να πάρει αρκετό αέρα και να γίνει αφράτος ο ταραμάς.
Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό, τα αβγά χελιδονόψαρου, το τούιγ και το λάδι σχοινόπρασου.*Λάδι σχοινόπρασου: 1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, χτυπημένο με 150 ml ηλιέλαιο με το μπίμερ ή στο μπλέντερ ή στη μουλινέτα.
Στραγγίζουμε από λεπτό σουρωτήρι και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο δοχείο που διατηρούμε στο ψυγείο.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαϊάμι" της Θεσσαλονίκης.