Follow us

Πίτσα με αντσούγιες

Πίτσα με αντσούγιες

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 φλ. χλιαρό νερό

1 κ.γ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι.

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γαρνιτούρα

2 μέτριες σφιχτές ντομάτες

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες

8 φιλετάκια αντζούγιας

100 γρ. ελιές Καλαμών σε φετάκια

250 γρ. τυρί μοτσαρέλα σε φέτες

1 κ.σ. ρίγανη

1 μικρή φούχτα ρόκα

1/3 φλ. ε.π. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα: περνάμε από τη μουλινέτα το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιολάδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τον πελτέ σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για 7 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε ρίγανη και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο, τις ξεσποριάζουμε στύβοντάς τις και τις κόβουμε σε φέτες.

Ξεπλένουμε τις ελιές από την άλμη και τις στραγγίζουμε.

Κόβουμε σε χοντρές φέτες τη μοτσαρέλα.

Βγάζουμε από το λάδι τους τις αντζούγιες και τις στραγγίζουμε.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα.

Παίρνουμε τα 100 γρ.

από το αλεύρι και τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το 1 φλ.

νερό και δουλεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε 30 λεπτά.

Μόλις φουσκώσει, μεταφέρουμε το μείγμα της μαγιάς στη λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια μας.

Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό ακόμα, αν κολλάει πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τα χέρια μας και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.

Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα, την αλείφουμε με ελαιόλαδο και την αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.

Ζυμώνουμε ξανά και την αφήνουμε να σταθεί για άλλα 15 λεπτά.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι 40 εκ.

διάμετρο, μεταφέρουμε επάνω τη ζύμη και την ανοίγουμε με την παλάμη μέχρι να καλυφθεί τελείως η βάση του ταψιού και να υψωθεί ελαφρά τριγύρω, περίπου 1 εκ..

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, την αλείφουμε με τη σάλτσα του πελτέ και τακτοποιούμε επάνω το τυρί, τις φέτες ντομάτας, τις ελιές και τις αντζούγιες.

Ψήνουμε άλλα 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρουμε αμέσως ρίχνοντας στην επιφάνεια τη ρόκα πλυμμένη και στεγνωμένη.A.T.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιολάδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τον πελτέ σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για 7 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε ρίγανη και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο, τις ξεσποριάζουμε στύβοντάς τις και τις κόβουμε σε φέτες.

Ξεπλένουμε τις ελιές από την άλμη και τις στραγγίζουμε.

Κόβουμε σε χοντρές φέτες τη μοτσαρέλα.

Βγάζουμε από το λάδι τους τις αντζούγιες και τις στραγγίζουμε.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα.

Παίρνουμε τα 100 γρ.

από το αλεύρι και τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το 1 φλ.

νερό και δουλεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε 30 λεπτά.

Μόλις φουσκώσει, μεταφέρουμε το μείγμα της μαγιάς στη λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια μας.

Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό ακόμα, αν κολλάει πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τα χέρια μας και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.

Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα, την αλείφουμε με ελαιόλαδο και την αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.

Ζυμώνουμε ξανά και την αφήνουμε να σταθεί για άλλα 15 λεπτά.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι 40 εκ.

διάμετρο, μεταφέρουμε επάνω τη ζύμη και την ανοίγουμε με την παλάμη μέχρι να καλυφθεί τελείως η βάση του ταψιού και να υψωθεί ελαφρά τριγύρω, περίπου 1 εκ..

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, την αλείφουμε με τη σάλτσα του πελτέ και τακτοποιούμε επάνω το τυρί, τις φέτες ντομάτας, τις ελιές και τις αντζούγιες.

Ψήνουμε άλλα 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρουμε αμέσως ρίχνοντας στην επιφάνεια τη ρόκα πλυμμένη και στεγνωμένη.A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.