Υλικά
1 μεγάλο κρόκο αβγούΥλικά
4 μέτριες σκελίδες σκόρδου
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 γερή πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνουμε πολύ καλά το σκόρδο μαζί με το αλάτι (είτε σε γουδί είτε σε μουλινέτα).
Προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού και χτυπάμε είτε με τον αβγοδάρτη είτε δουλεύοντας το μείγμα στη μουλινέτα μέχρι να ενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταγόνα-σταγόνα, όπως κάνουμε με τη μαγιονέζα, συνεχίζοντας να δουλεύουμε με όποιον τρόπο έχουμε επιλέξει, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα και να αποκτήσει σφιχτή υφή.
Σερβίρουμε με βραστό ψάρι ή βραστό κρέας ή με μια ποικιλία από ωμά λαχανικά.
Α.Τ.