Follow us

Tonkatsu (χοιρινά μπριζολάκια πανέ με panko)

Tonkatsu (χοιρινά μπριζολάκια πανέ με panko)

Υλικά

Υλικά

1500 γρ. χοιρινά μπριζολάκια λεπτοκομμένα

2 αβγά

1 1/2 φλ.τσ. panko

2 σκ. σκόρδο λιωμένο ή τριμμένο

1 κ.γ. γάλα ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Aφαιρούμε από τα μπριζολάκια το κόκαλο και κρατάμε τις λεπτές φέτες κρέατος.

Σ΄ ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τ’ αβγά με το σκόρδο, ένα κ.γ.

γάλα και αλατοπίπερο.

Βάζουμε το panko σε απλωτό, βαθύ σκεύος.

Βουτάμε κάθε κομμάτι κρέατος στο μείγμα του αβγού, κατόπιν τυλίγουμε στο panko, βουτάμε ξανά στο αβγό και τυλίγουμε πάλι με panko.

Κρατάμε τα παναρισμένα μπριζολάκια σε πιατέλα μέχρι να τα προετοιμάσουμε όλα.

Προτιμότερο να τα αφήσουμε να σταθούν γύρω στα 10’ για να σφίξει η κρούστα.

Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι.

Όταν κάψει καλά, τηγανίζουμε τα μπριζολάκια για 5’ περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Χοιρινό µε Άγρια Χόρτα

Πώς θα φτιάξεις χοιρινό με άγρια χόρτα.

Χοιρινό µε Σπανάκι

Η συνταγή για χοιρινό με σπανάκι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Απολαυστικά Κεφτεδάκια

Τα πιθανότατα πιο εύκολα κεφτεδάκια που μπορείς να φτιάξεις.

Χοιρινό με Σύκα στη Γάστρα

Ένα υπέροχο, πρωτότυπο φουρνιστό φαγητό, που θα γίνει ακόμα νοστιμότερο αν διαλέξουμε ένα κομμάτι με λιπάκι.

Χοιρινό με Πλιγούρι

Η συνταγή για χοιρινό με πλιγούρι.

Χοιρινό με Λεμονάτη Σάλτσα και Κρασάτες Πατάτες

Η συνταγή για χοιρινό με λεμονάτη σάλτσα και κρασάτες πατάτες.

Χοιρινό Ρολό Λεμονάτο με Τυρί

Η συνταγή για ρολό χοιρινό λεμονάτο με τυρί.

Χοιρινό με Κρασί και Πιπεριές

Η συνταγή για χοιρινό με κρασί και πιπεριές.

Χοιρινό με το Σέλινο

Μία υπέροχη συνταγή με χοιρινό και σέλινο.

Χοιρινό με Κυδώνια

Η συνταγή για χοιρινό με κυδώνια.

Στιφάδο Χοιρινό με Καρότα και Μανιτάρια

Η συνταγή για στιφάδο χοιρινό με καρότα και μανιτάρια.

Κρασοκαπαμάς

Η συνταγή για κρασοκαπαμά.