Υλικά
1500 γρ. χοιρινά μπριζολάκια λεπτοκομμένα Υλικά
2 αβγά
1 1/2 φλ.τσ. panko
2 σκ. σκόρδο λιωμένο ή τριμμένο
1 κ.γ. γάλα ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Aφαιρούμε από τα μπριζολάκια το κόκαλο και κρατάμε τις λεπτές φέτες κρέατος.
Σ΄ ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τ’ αβγά με το σκόρδο, ένα κ.γ.
γάλα και αλατοπίπερο.
Βάζουμε το panko σε απλωτό, βαθύ σκεύος.
Βουτάμε κάθε κομμάτι κρέατος στο μείγμα του αβγού, κατόπιν τυλίγουμε στο panko, βουτάμε ξανά στο αβγό και τυλίγουμε πάλι με panko.
Κρατάμε τα παναρισμένα μπριζολάκια σε πιατέλα μέχρι να τα προετοιμάσουμε όλα.
Προτιμότερο να τα αφήσουμε να σταθούν γύρω στα 10’ για να σφίξει η κρούστα.
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι.
Όταν κάψει καλά, τηγανίζουμε τα μπριζολάκια για 5’ περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και σερβίρουμε αμέσως.