
Υλικά
Για το ζυμάριΥλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 γρ. αλάτι
1 γρ. μαγιά νωπή
50 γρ. ζωμό αρνιού
25 γρ. ελαιόλαδο
12 γρ. στακοβούτυρο
38 γρ. γιαούρτι πρόβειο
1 αυγό (50 γρ.)
Για τη φάρσα
250 γρ. αρνί βρασμένο
42 γρ. γραβιέρα Κρήτης παλαιωμένη
42 γρ. φέτα μαλακή
170 γρ. πηχτόγαλο Χανίων
60 γρ. στάκα Χανίων
100 γρ. μαλάκα Σφακίων (Μαλακό παραδοσιακό τυρί)
15 γρ. δυόσμος
3 γρ. αλάτι
2 γρ. πιπέρι
1 αυγό (50 γρ.)
Για το ψήσιμο
2 ταρτιέρες ή ταψάκια 12 εκατοστών
Εναλλακτικά μια μεγάλη ταρτιέρα 24 εκατοστών
Εκτέλεση
Για το ζυμάρι: τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, εναλλακτικά ζυμώνουμε στο χέρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος.
Για τη φάρσα: βράζουμε το αρνί μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Μόλις είναι έτοιμο κρατάμε όσο ζωμό χρειαζόμαστε για το ζυμάρι, και έπειτα μαδάμε το αρνί μας.
Τρίβουμε όλα μας τα τυριά στον τριφτή ή τα σπάμε με το χέρι.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση της φάρσας Για το ψήσιμο της τάρτας: ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος περίπου 2 εκατοστα και το τοποθετούμε σε αλειμμένα με στακοβούτυρο ταψάκια.
Αφού γεμίσουμε τα ταψάκια μας με τη φάρσα,ψήνουμε στους 180 C μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα