Υλικά
25 γρ. βούτυρο αγελαδινό για την μπεσαμέλ και 1 κ.σ. βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
1 κ.σ. αλεύρι
250 ml γάλα φρέσκο ζεστό
6 αβγά, χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια
125 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή οποιοδήποτε γλυκό τυρί (έμενταλ ή γκούντα)
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.γλ. γεμάτο μουστάρδα
φρυγανιά ή παρμεζάνα για το σκεύος
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά 25 γρ. βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς με τον αβγοδάρτη για 2', μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το τυρί, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και έναν έναν τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε με πολύ απαλές κινήσεις στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε το σκεύος για σουφλέ, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά ή την παρμεζάνα και μεταφέρουμε εκεί το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-290°C για 20'-25', μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Tip
Για πιο τυρένια κρούστα, πριν το φουρνίσουμε, πασπαλίζουμε το σουφλέ με τριμμένη γραβιέρα.