Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού και στραγγισμένα
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο ζαμπόν γαλοπούλας
2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί
2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη
4 αβγά
5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
4-5 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κολοκύθι με το βούτυρο και λίγο αλάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να φύγουν τα υγρά του. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα, τα μυρωδικά, τη φρυγανιά, το μπέικιν, το ζαμπόν, το τριμμένο τυρί, πιπέρι και τέλος τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα με απαλές κινήσεις.
Μεταφέρουμε το μίγμα ιδανικά στη στρογγυλή φόρμα του σουφλέ με τα ψηλά τοιχώματα ή σε ένα μικρό ταψί (δεν θέλουμε να είναι πολύ απλωτό το μίγμα).
Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
Tip
Ας προτιμήσουμε τα babyκολοκυθάκια, που δεν βγάζουν υγρά στο μαγείρεμα.