Υλικά
1 κιλό μικρές γαριδούλες κατεψυγμένες, καθαρισμένες
200 cl συμπυκνωμένο γάλα (όχι ζαχαρούχο)
250 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα σε κυβάκια
3 αυγά
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ξεπαγώνουμε τις γαριδούλες και τις στεγνώνουμε πιέζοντάς τις καλά μέσα σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν εντελώς.
Τις βάζουμε σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ (μικρό μέγεθος).
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, τα αυγά, τη μοτσαρέλα, το σκόρδο και τον άνηθο μαζί με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Περιχύνουμε τις γαρίδες και ψήνουμε το σουφλέ για ½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Tip
Μαζί με τις γαρίδες μπορούμε να βάλουμε και μύδια χωρίς το κέλυφος ή ένα φιλέτο ψαριού σε κομματάκια.