Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες
3 μεγάλα πράσα σε χοντρές ροδέλες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
ρίγανη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο πολύ καλά και ύστερα ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με τα πράσα.
Αλατίζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν το κρέας και τα πράσα.
Όταν ψηθούν, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να πάρει δυο τρεις βράσεις, ρίχνουμε τη ρίγανη, τον άνηθο και τον μαϊντανό, μαγειρεύουμε για άλλα 2' και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Το σερβίρουμε ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Αν θέλουμε να πάρουμε τη γεύση του φρικασέ, μπορούμε στο τέλος να αβγοκόψουμε το φαγητό με χυμό από 1 λεμόνι και 1 αβγό ή να δέσουμε τη σάλτσα με 1 κ.σ. κορν φλάουρ που θα διαλύσουμε σε ½ φλιτζ. κρύο νερό.