Υλικά
250 γρ. καλαμποκάλευρο
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζ. ξινό τραχανά
½ κιλό φέτα τριμμένη
1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι
λίγο αλάτι
5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος ή γίδινο
Εκτέλεση
Βράζουμε τον τραχανά με ένα ποτήρι νερό και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά τη φέτα με το θυμάρι και τον τραχανά.
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε το αλεύρι με αλάτι και όσο χλιαρό νερό πάρει, για να γίνει μια μαλακιά ζύμη, που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί ½ ώρα και με τα δάχτυλά μας την απλώνουμε ομοιόμορφα σε μια λεπτή στρώση στο ταψί.
Πάνω της στρώνουμε το μίγμα του τραχανά. Περιχύνουμε με το βούτυρο και ψήνουμε την πίτα μέχρι να ροδίσει στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο.
Tips
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σπιτικό φύλλο με ένα κουρού ή έξι φύλλα κρούστας.