Follow us

Χταποδάκι Λουκούμι

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

Υλικά

1 χταπόδι περίπου 1½ κιλό

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 φλιτζανάκι μπαλσάμικο

4 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο

1 δαφνόφυλλο

1 κ.γλ. ρίγανη

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε καλά.

Το αλείφουμε με το λάδι και το μπαλσάμικο και το τοποθετούμε μαζί με το δαφνόφυλλο και το σκόρδο σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος.

Το τυλίγουμε σε πακέτο και το ξανατυλίγουμε πολύ καλά και αεροστεγώς με ένα ακόμα μεγάλο κομμάτι χαρτί.
Βάζουμε το πακέτο σε ένα ταψάκι που να το χωράει ίσα ίσα και ψήνουμε το χταπόδι για 2 ώρες.

Στη συνέχεια το ανοίγουμε και ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει εντελώς το χταπόδι. Αν χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο, το ολοκληρώνουμε με ανοιχτή τη λαδόκολλα.

Το σερβίρουμε κομμένο σε μπουκίτσες, με το ζουμάκι του, λίγο λεμόνι, φρέσκο ελαιόλαδο και ρίγανη.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χταπόδι με μικρούς μοσχιούς, που είναι πιο οικονομικοί, ή με καλαμάρι.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.