Follow us

Χταποδάκι Λουκούμι

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

Υλικά

1 χταπόδι περίπου 1½ κιλό

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 φλιτζανάκι μπαλσάμικο

4 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο

1 δαφνόφυλλο

1 κ.γλ. ρίγανη

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε καλά.

Το αλείφουμε με το λάδι και το μπαλσάμικο και το τοποθετούμε μαζί με το δαφνόφυλλο και το σκόρδο σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος.

Το τυλίγουμε σε πακέτο και το ξανατυλίγουμε πολύ καλά και αεροστεγώς με ένα ακόμα μεγάλο κομμάτι χαρτί.
Βάζουμε το πακέτο σε ένα ταψάκι που να το χωράει ίσα ίσα και ψήνουμε το χταπόδι για 2 ώρες.

Στη συνέχεια το ανοίγουμε και ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει εντελώς το χταπόδι. Αν χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο, το ολοκληρώνουμε με ανοιχτή τη λαδόκολλα.

Το σερβίρουμε κομμένο σε μπουκίτσες, με το ζουμάκι του, λίγο λεμόνι, φρέσκο ελαιόλαδο και ρίγανη.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χταπόδι με μικρούς μοσχιούς, που είναι πιο οικονομικοί, ή με καλαμάρι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.