Υλικά
1 φιλέτο ξαλμυρισμένο παστό ή φρέσκο μπακαλιάρο
1 κιλό κολοκυθάκια σε πολύ λεπτά φετάκια
½ κιλό γάλα
200 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1½ φλιζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
120 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αφαιρούμε τα κόκαλα και την πέτσα του μπακαλιάρου και τον διαλύουμε με το χέρι σε ψιλά κομματάκια σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το κολοκύθι, το ρύζι, το τυρί, το γάλα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και με πιρούνι ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Τον μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο μέτριο ταψάκι, ρίχνουμε το βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 45'-60', μέχρι να στερεοποιηθεί και να κάνει μια ωραία ρόδινη κρούστα.
Tip
Μπορούμε να κάνουμε την πίτα με οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού.