Υλικά
Από τις νοστιμότερες της παράδοσης, που οφείλει την ιδιαίτερη φρέσκια γεύση της στο κρεμμύδι και στον άνηθο. Ιδανικά φτιάχνεται την άνοιξη, την εποχή των λευκών ελληνικών τυριών.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, γυρίζουμε τις άκρες σε κόθρο και χαράζουμε ελαφρά την πίτα σε κομμάτια.
Λαδώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Τip
Για δικό μας φύλλο, κάνουμε τη ζύμη με 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και όσο νεράκι χρειαστεί.