Υλικά
4 φύλλα έτοιμο χωριάτικο φύλλο
100 γρ. βούτυρο γάλακτος
200 γρ. φέτα σπασμένη
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα 4
5-6 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ή 1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε ένα μπρίκι. Σε μέτριο τηγάνι ρίχνουμε λίγο από το βούτυρο να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Απλώνουμε πατσαβουριαστά τα μισά φύλλα στον πάτο και με ένα πινέλο τα αλείφουμε γενναιόδωρα με βούτυρο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω επιφάνεια.
Προσοχή στη φωτιά! Να μην παρακάψει το τηγάνι, γιατί το φύλλο θα καεί, παραμένοντας άψητο από μέσα. Η μέτρια φωτιά και ο συνεχής έλεγχος θα ψήσουν ιδανικά την πίτα μας.
Μόλις ροδίσει το κάτω μέρος, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, όπως κάνουμε με την ομελέτα, γυρίζουμε το φύλλο από την άλλη πλευρά.
Όσο ψήνεται τώρα το άψητο κάτω μέρος, απλώνουμε στο επάνω, το ρόδινο, τα ντοματίνια, τη φέτα και τον βασιλικό.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, πατσαβουριαστά, και αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ελέγχουμε αν ρόδισε και η κάτω επιφάνεια.
Όταν ροδίσει, πάλι με το πιάτο, την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και η τελική επιφάνεια του φύλλου.
Η όλη διαδικασία διαρκεί 10'. Σερβίρουμε την πίτα ζεστή.
Tip
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φύλλο κρούστας ή το ποντιακό φύλλο περέκ, που το αγοράζουμε αποξηραμένο και το βρέχουμε πριν από τη χρήση.