Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι σε μερίδες (ή ελιά ή σπάλα)
1 κιλό baby πατατούλες με τη φλούδα
1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
7-8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 δαφνόφυλλο
1 πολύ κοφτό κ.γλ. κανέλα σκόνη
1 πολύ κοφτό κ.γλ. κάρι
1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σπόρους ελαφρά σπασμένους
1 ποτηράκι του κρασιού ουίσκι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Πλένουμε το κρέας και το βράζουμε για 10' σε νερό που κοχλάζει.
Το ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, το στραγγίζουμε και το βάζουμε στη γάστρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Με το χέρι μας ανακατεύουμε πολύ καλά, έτσι ώστε τα αρώματα να απλωθούν σε όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε 1 φλιτζ. νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Στο ψήσιμο ίσως χρειαστεί να το ανακατέψουμε, ώστε τα υλικά να εμποτιστούν καλά με το ζουμάκι.
Tip
Ετοιμάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε το φαγητό να μαριναριστεί μια νύχτα στο ψυγείο με όλα τα υλικά. Έτσι, γίνεται πιο νόστιμο.