Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κρεμμύδι σε μεγάλα καρέ
1 πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα καρέ
1 πράσινη πιπεριά σε μεγάλα καρέ
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
200 γρ. κεφαλοτύρι σε κύβους
2 κ.σ. μουστάρδα
1 ποτήρι λευκό κρασί
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. θυμάρι
μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κ.γλ. μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε μια λεκάνη το κοτόπουλο μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο (διαφορετικά, ο ελάχιστος χρόνος για το μαρινάρισμα είναι 2 ώρες, αλλά μπορούμε να το κάνουμε και χωρίς μαρινάρισμα).
Την επομένη προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε στη γάστρα το κοτόπουλο με την "παρέα" του και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 1½ ώρα.
Στο τέλος αφαιρούμε το καπάκι, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 20' περίπου, μέχρι να ροδίσει η πέτσα από το κοτόπουλο και να γκρατιναριστεί το τυρί.
Tip
Του ταιριάζει ως συνοδευτικό το ρύζι ή μπορούμε να προσθέσουμε στη γάστρα μερικές πατατούλες χοντροκομμένες.