Υλικά
1 νουά γύρω στο 1½ κιλό
800 γρ. σελινόριζα σε μεγάλα κυβάκια
τα φύλλα της σελινόριζας χοντροκομμένα
250 ml λευκό κρασί
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το νουά.
Το μεταφέρουμε στη γάστρα και περνάμε από το τηγάνι τη σελινόριζα.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Μεταφέρουμε και τη σελινόριζα στη γάστρα, μαζί με τα φύλλα της, και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 4 ώρες, περιχύνοντας με το ζουμάκι του ανά τακτά διαστήματα.
Ενδεχομένως στην πορεία να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.
Tip
Γίνεται ωραιότατα και με κόκορα ή με χοιρινό. Για περισσότερο άρωμα, προσθέτουμε έναν αστεροειδή γλυκάνισο, λίγο θυμάρι ή ένα ξυλάκι κανέλας.