Υλικά
400 γρ. ώριμες ντομάτες ή ντομάτες κονκασέ
1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίξτε τις ντομάτες κονκασέ και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια ή ψιλοκόψτε τις φρέσκες ντομάτες.
Αφήστε τις σε ένα σουρωτήρι για λίγη ώρα, να στραγγίξουν από τα υγρά τους, και μετά βάλτε τις σε ένα μπολ και ανακατέψτε τις τη ζάχαρη, τον πελτέ, το θυμάρι, τον βασιλικό, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Η σάλτσα είναι έτοιμη για να την απλώσετε στις βάσεις της πίτσας.
Διατηρήστε όση σάλτσα περισσέψει στο ψυγείο.
Tip
Η σάλτσα ντομάτας θα πρέπει να είναι πολύ καλά στραγγισμένη, για να μην πανιάσει η ζύμη της πίτσας κατά τη διάρκεια του ψησίματος.