Υλικά
Υλικά για 20 scones
250 γρ. αλεύρι
10 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
150 γρ. τριμμένο τσένταρ
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλάτι
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
60 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό
3 κουτ. σούπας γάλα
2 κουτ. σούπας σουσάμι
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικον, το τσένταρ, τις λιαστές ντομάτες, το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος και το αυγό, ελαφρά χτυπημένο.
Ενώστε τα δύο μείγματα και ζυμώστε με απαλές κινήσεις. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, προσθέστε πολύ λίγο αλεύρι.
Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψί, επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, και ανοίξτε τη σε φύλλο με διαστάσεις 30 x 20 εκ. περίπου. Κόψτε τη σε 5 λωρίδες κάθετα και 4 λωρίδες οριζόντια. Αλείψτε την επιφάνεια με το γάλα και πασπαλίστε με το σουσάμι.
Ψήστε στους 180ºC για 25 λεπτά.
Αφού ψηθούν τα scones, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά προτού τα χωρίσετε.
Τip
Αφράτα και τριφτά, αυτά τα scones είναι η τέλεια λιχουδιά για όλες τις ώρες της ημέρας.