Υλικά
8 φέτες ψωμί για τοστ
12 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
8 φέτες γκούντα
8 φέτες τσένταρ
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
λίγο βούτυρο για το ψωμί
Για την μπεσαμέλ
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
Εκτέλεση
Αλείψτε τις φέτες του ψωμιού με λίγο βούτυρο και ψήστε στο γκριλ στους 200ºC για λίγα λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε και μετά ρίξτε την κρέμα γάλακτος.
Αφήστε για λίγα λεπτά σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας για να πήξει ελαφρά η μπεσαμέλ, αλατίστε και κατεβάστε από την εστία.
Αλείψτε τις φέτες του ψωμιού με τη μουστάρδα. Βάλτε στις 4 φέτες ψωμιού από 3 φέτες γαλοπούλας και από 2 φέτες γκούντα και τσένταρ και σκεπάστε με τις άλλες φέτες ψωμιού.
Περιχύστε τα σάντουιτς με την μπεσαμέλ.
Βάλτε τα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 200ºC στο γκριλ για 7-8 λεπτά, μέχρι να γκρατιναριστεί η επιφάνειά τους.
Τip
Πασπαλίστε την μπεσαμέλ με λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή ρεγκάτο, για ακόμα πιο δυνατή γεύση.