
Υλικά
Υλικά για 1 ταψί με διαστάσεις 30x40 εκ.
500 γρ. φύλλα κρούστας
800 γρ. ζαμπόν κοτόπουλου
300 γρ. φέτα τριμμένη
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
250 γρ. βρασμένο ρύζι
5 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το ζαμπόν του κοτόπουλου. Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και προσθέστε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και μετά το ρύζι.
Ρίξτε τον μαϊντανό και το θυμάρι, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τη φέτα και 4 αυγά χτυπημένα ελαφρά.
Ανοίξτε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Αλείψτε δύο φύλλα με ελαιόλαδο, απλώστε γέμιση κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς και τυλίξτε σε ρολό.
Βάλτε τα ρολά σε ένα ταψί (αφού αλείψετε το εσωτερικό του με ελαιόλαδο). Χτυπήστε το αυγό που περίσσεψε και απλώστε το στην επιφάνεια της πίτας. Ψήστε στους 180°Cγια 1 ώρα.
Τip
Ρύζι, φέτα και κοτόπουλο είναι ένας αγαπητός συνδυασμός υλικών στις ηπειρώτικες πίτες. Για πιο βελούδινη υφή στη γέμιση, χρησιμοποιήστε ρύζι καρολίνα ή γλασέ.