Υλικά
Υλικά για 10-12 κολοκυθανθούς
100 γρ. φέτα σπασμένη
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
πιπέρι
Για τον χυλό
1 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. χλιαρό νερό
1 αυγό
3-4 κ.σ. ούζο ή ξίδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
φυτικό λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Πλένουμε τους ανθούς και τους στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με πιρούνι τον δυόσμο και τη σπασμένη φέτα με μπόλικο πιπέρι. Προσεκτικά γεμίζουμε με 1 κ.γλ. από το μείγμα κάθε ανθό και τον τυλίγουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με σύρμα τα υλικά του χυλού, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα κατσαρολάκι και μόλις κάψει βυθίζουμε με ένα κουτάλι στο πηχτό κουρκούτι κάθε ανθό. Τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν: καλύτερα τηγανίζονται λίγοι λίγοι.
Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Tip
Φτιάχνουμε περισσότερους και τους συντηρούμε στην κατάψυξη, σε στρώσεις χωρισμένες με μεμβράνη κουζίνας για να μην κολλήσουν. Την τελευταία στιγμή τούς τηγανίζουμε παγωμένους.