Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια σε μέτριες ροδέλες
1 κιλό πατάτες σε μέτριες ροδέλες
4 ντομάτες σε ροδέλες
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα σπασμένη
1 φλιτζ. τριμμένη κρητική γραβιέρα
ελαιόλαδο για το ταψί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί. Στρώνουμε μια πρώτη δόση πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε με μια δόση κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε με δυόσμο και κρεμμυδάκι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Στρώνουμε ντομάτες και πασπαλίζουμε με γραβιέρα και μυζήθρα. Συνεχίζουμε με την ίδια σειρά τις στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Κρατάμε λίγη γραβιέρα για την κρούστα.
Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε το μίγμα στην επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 15'.
Στα πρώτα τρία τέταρτα μπορούμε να ψήσουμε το μπουρέκι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, για να μας βγει πιο ζουμερό, και να το αφαιρέσουμε στη συνέχεια.
Tip
Αν το κάνουμε με φύλλο, θέλουμε δύο φύλλα χοντρά, που ανάμεσά τους θα βάλουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ιδανικό το χειροποίητο φύλλο ή ένα καλό έτοιμο παραδοσιακό. Στο έτοιμο υπολογίζουμε 2 φύλλα λαδωμένα κάτω και 2 στην επιφάνεια.