Υλικά
20 κολοκυθανθούς
250 γρ. ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
από 1 μικρό ματσάκι άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ρύζι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε τους ανθούς, τους στραγγίζουμε και γεμίζουμε τον καθένα με το ρύζι.
Γυρίζουμε τυλίγοντας τις άκρες, για να μη διαλυθούν, και τους στρώνουμε σφιχτά τον έναν δίπλα στον άλλο σε μια μικρή προς μέτρια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, νερό ίσα να τους σκεπάζει, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με πιάτο και καπάκι και τους μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 25'.
Σε θερμοκρασία δωματίου ή την επομένη είναι ακόμα πιο νόστιμοι.
Αν ταξιδέψεις στην Κρήτη άνοιξη και καλοκαίρι, θα βαρεθείς να τους τρως, τότε που τους μαγειρεύουν με τα φρέσκα άνθη της κολοκυθιάς, μαζεμένα με την πρωινή δροσιά, που τα βρίσκεις ορθάνοιχτα.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε στην κατσαρόλα και λίγο λευκό κρασί, που το αφήνουμε να εξατμιστεί πριν σκεπάσουμε με το καπάκι. Επίσης, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο και 1 τριμμένο καρότο δίνουν περισσότερη γλύκα.