Υλικά
Υλικά για 20-30 κομμάτια
Για τη ζύμη
1½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. του καφέ τσικουδιά
νερό χλιαρό, όσο πάρει η ζύμη έτσι ώστε να κολλάει ελάχιστα στα χέρια μας στο τέλος
Για το σερβίρισμα
½ κιλό μυζήθρα σπασμένη
θυμαρίσιο μέλι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης. Τη μεταφέρουμε στον πάγκο, αλευρώνουμε και ζυμώνουμε μέχρι να κολλάει ελάχιστα στα χέρια μας. Την ξαναβάζουμε στη λεκάνη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει.
Παίρνουμε από τη ζύμη σβολάκια σε μέγεθος βερίκοκου και σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτά στρογγυλά φύλλα, στο μέγεθος από το πιατάκι του τσαγιού. Αν μας βολεύει καλύτερα, ανοίγουμε τα πιτάκια με το χέρι μας, στο πάχος που έχει η πίτα για σουβλάκι.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις πίτες και από τις δύο πλευρές, χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία.
Τις σερβίρουμε ζεστές, πασπαλισμένες με μυζήθρα και μέλι.
Tip
Με την ίδια ζύμη θα φτιάξετε φύλλο σπιτικό για πίτα, αλλά και καλιτσούνια.