Υλικά
Υλικά για 4-5 άτομα
3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε χοντρές φέτες
3 μεγάλα κολοκύθια σε χοντρές φέτες
αλάτι & λίγο ελαιόλαδο
φρυγανιά τριμμένη & λίγη παρμεζάνα για την κρούστα
Για τη σάλτσα
3 ώριμες μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
1 γεμάτη κ.γλ. ζάχαρη
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα τυριών
200 γρ. φέτα
1½ ποτήρι γάλα
125 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
3 αβγά
πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια στο ρηχό ταψί του φούρνου, το οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Τα αλατίζουμε, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν. Χρειάζονται περίπου ½ ώρα.
Στη συνέχεια στρώνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψάκι.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο την πιπεριά και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας μη μας καούν. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10'-15'.
Μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
Στρώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα πάνω στις μελιτζάνες. Τρίβουμε όσο πιο ψιλή γίνεται τη φέτα και με ένα σύρμα την ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το γάλα, ώστε να γίνει σαν ομοιόμορφος χυλός. Προσθέτουμε τα αβγά, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα λαχανικά.
Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και φρυγανιά και ψήνουμε στους 180°C για ½ ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tip
Για πιο πλούσια κόκκινη σάλτσα, βάζουμε μισή φρέσκια ντομάτα και μισή από κουτί. Αν δεν φοβόμαστε τις θερμίδες και το τηγάνι, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.