Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
4 μεγάλα κολοκυθάκια σε φέτες
4 πιπεριές Φλωρίνης
5 κλωναράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό για κάθε άτομο (ή και παραπάνω)
αλάτι, πιπέρι
Για τη σος
5 κ.σ. μπαλσάμικο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.γλ. μέλι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
Στο μεγάλο χαμηλό ταψί του φούρνου στρώνουμε χαρτί ψησίματος και απλώνουμε τις πιπεριές.
Τις αλατίζουμε. Κάνουμε το ίδιο με τα κολοκυθάκια, αφού πριν τα αλείψουμε με λάδι και τα αλατίσουμε. Ψήνουμε για ½ ώρα περίπου, γυρνώντας τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
Βράζουμε τα αυγά με τον ιδανικό τρόπο των 6', όπου σφίγγει το ασπράδι, αλλά ο κρόκος μένει ελαφρώς ζουμερός: αφήνουμε για ½ ώρα τα αυγά εκτός ψυγείου, βράζουμε το νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα αυγά και τα βράζουμε για 6'. Τα κρυώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε.
Σε μια πιατέλα στρώνουμε τα ψητά κολοκυθάκια. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, πετάμε τα σπόρια τους, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις απλώνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε τον δυόσμο και τη φέτα.
Χτυπάμε στο μούλτι όλα μαζί τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Προσθέτουμε τα αβγά κομμένα στη μέση και πασπαλισμένα με αλατοπίπερο.
Το ιδανικό συνοδευτικό είναι οπωσδήποτε ένα φρέσκο ψωμάκι ή ψωμί φρυγανισμένο.
Τip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον δυόσμο με μαϊντανό ή ξερή ρίγανη.