Υλικά
Υλικά για 5-6 άτομα
300 γρ. φασολάκια τσαουλιά
200 γρ. μανιτάρια λευκά
2 ώριμα αβοκάντο (& λίγο χυμό λεμονιού)
μερικά κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
50 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα
αλάτι
Για τη σος
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν. Τα προτιμάμε να "κρατάνε" λίγο. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα πιο σκούρο καφετί χρώμα. Τα χοντροσπάμε στο μούλτι.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα φασολάκια, τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φετούλες, τον μαϊντανό, την πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια και το αβοκάντο κομμένο σε λεπτές ροδέλες, αφού πρώτα το περάσουμε με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσει.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σος στο μούλτι, περιχύνουμε τη σαλάτα, την ανακατεύουμε καλά και στο τέλος τη γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.
Ταιριάζει πολύ από πάνω κι ένα αυγό βραστό, τηγανητό ή ποσέ. Και φυσικά φρέσκο ψωμάκι για τις βούτες.
Tip
Η πιπεριά γίνεται πιο νόστιμη αν την περάσουμε από το γκριλ και μετά την ξεφλουδίσουμε (βάλτε τότε 2-3 πιπεριές), ενώ μπορούμε από πριν να μαρινάρουμε τα μανιτάρια με λαδολέμονο και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, για 1 ώρα περίπου.