Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (χτένι)
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια
500 ml κόκκινο κρασί
500 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 ξύλο κανέλας
2-3 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
125 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τα σε ένα μπολ και ρίξτε το κρασί, τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, το ξύλο κανέλας, το μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης και ανακατέψτε τα υλικά. Αφήστε το κρέας μέσα στη μαρινάδα για 8 ώρες τουλάχιστον, στο ψυγείο.
Λίγο πριν το μαγειρέψετε, στραγγίξτε τα κομμάτια του κρέατος από τη μαρινάδα και αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Κρατήστε τη μαρινάδα για το μαγείρεμα.
Σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και μετά ρίξτε τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και τις ντομάτες κονκασέ.
Προσθέστε τη μαρινάδα (κρασί και μπαχαρικά), αλατοπιπερώστε, προσθέστε 500 ml νερό (ή ζωμό κρέατος, για περισσότερη νοστιμιά) και μαγειρέψτε το φαγητό σε χαμηλή ένταση για 2 ώρες περίπου. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας.
Tip
Το μοσχαρίσιο χτένι είναι από τα πιο τρυφερά κομμάτια κρέατος και είναι ιδανικό για μαγειρευτά κατσαρόλας.