Υλικά
12 κοπανάκια κοτόπουλου
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
250 ml μπίρα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
1 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίξτε τα κοπανάκια, αλατοπιπερώστε και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
Προσθέστε την μπίρα, τη μουστάρδα, το μέλι και το θυμάρι. Ανακατέψτε, προσθέστε 250 ml νερό και μαγειρέψτε τα κοπανάκια σε μέτρια ένταση για 40-45 λεπτά.
Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
Tip
Μαγειρέψτε τη σάλτσα μπίρας σε μέτρια προς χαμηλή ένταση, για να μην πικρίσει. Ισορροπήστε τη γεύση με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη.