Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
500 γρ. χοντρά μακαρόνια
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
125 ml λευκό κρασί
500 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σοτάρετέ τα σε λίγο ελαιόλαδο. Όταν ροδίσουν, προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφήστε τα για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σβήστε με το κρασί.
Ανακατέψτε, αφήστε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι, τον βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε ½ λίτρο ζεστό νερό και μαγειρέψτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
Βράστε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, σύμφωνα με τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία, και στραγγίξτε τα.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Tip
Οι λιαστές ντομάτες προσθέτουν βαθιά ντοματένια γεύση στη σάλτσα. Στραγγίστε τες όμως πολύ καλά από το λάδι τους πριν τις χρησιμοποιήσετε.