Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
500 γρ. μανιτάρια
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κρόκους αυγών
125 ml γάλα
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.Ρίξτε τη μουστάρδα διαλυμένη σε 4 κουταλιές νερό, αλατοπιπερώστε, προσθέστε 1 λίτρο νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση για 50 λεπτά.
Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες και σοτάρετέ τα σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε τα και πασπαλίστε με τον άνηθο.
Ρίξτε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα με το μαγειρεμένο κοτόπουλο.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γάλα με τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα, αφήστε στην εστία μέχρι να δέσει ελαφρά και σερβίρετε.
Συνοδέψτε προαιρετικά με πουρέ πατάτας ή με ρύζι.
Tip
Μαγειρεύουμε ξεχωριστά τα μανιτάρια για να παραμείνουν αφράτα, να μη χάσουν τους χυμούς τους και να φαίνονται λαχταριστά μέσα στη σάλτσα.