Υλικά
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 μικρή κονσέρβα ανανά
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
4 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 κουτ. σούπας ρυζόξιδο
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
Εκτέλεση
Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια.Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια, όλα στο ίδιο μέγεθος.
Ζεστάνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά, ανακατεύοντας για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια και προσθέστε στην κατσαρόλα 3 φέτες ανανά, κρατώντας μισό φλιτζάνι από το σιρόπι της κονσέρβας.
Διαλύστε στο σιρόπι του ανανά τον πελτέ ντομάτας και προσθέστε τη σόγια σος, τη ζάχαρη, το ρυζόξιδο και το κορν φλάουρ. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Ανακατέψτε και αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι.
Tip
Το γλυκόξινο κοτόπουλο είναι τυπικό πιάτο της καντονέζικης κουζίνας. Αν δεν βρείτε ρυζόξιδο, χρησιμοποιήστε μηλόξιδο.