Υλικά
4 χωριάτικα φύλλα
500 γρ. βλίτα βρασμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
λόγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τη στύβουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βλίτα, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, την ντομάτα, τη φέτα, λίγο από το ελαιόλαδο, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό από το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε στον πάτο πατσαβουριαστά τα 2 φύλλα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά τους.
Με μια φαρδιά σπάτουλα γυρίζουμε το φύλλο από την άλλη μεριά. Απλώνουμε τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε πατσαβουριαστά με τα άλλα 2 φύλλα. Με τη σπάτουλα σπρώχνουμε γύρω γύρω τα φύλλα προς τα κάτω, ώστε να καλυφθεί το γείσο και να κλείσει η γέμιση μέσα σε αυτά. Τα λαδώνουμε.
Ελέγχουμε το ψήσιμο ανασηκώνοντας ελαφρά για να δούμε αν ρόδισε το φύλλο στον πάτο. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, όπως στην ομελέτα, γυρίζουμε την πίτα και ψήνουμε και την κάτω πλευρά της.
Τip
Προσοχή στη φωτιά: η μέτρια θα την ψήσει στο εσωτερικό και θα κάνει ρόδινη και τραγανή την κρούστα της, ενώ η δυνατή φωτιά θα κάψει την επιφάνεια και δεν θα την ψήσει από μέσα.