Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. γάλα
450 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 πιπεριά πράσινη πολύ ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί, που θα το προσθέσουμε τελευταίο, μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Προσθέτουμε στο τέλος την πιπεριά και τα μυρωδικά. Θέλουμε να πάρουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
Αν κάνουμε μικρές τυρόπιτες, θα ζεστάνουμε σε μέτρια φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο και θα απλώσουμε ένα λεπτό στρώμα χυλού.
Ελέγχουμε την κάτω επιφάνεια και, όταν σταθεροποιηθεί από τη μία πλευρά και ροδίσει, γυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και από την άλλη πλευρά. Ροδίζουμε και είμαστε έτοιμοι.
Τρώγεται ζεστή.
Tip
Μαζί με τη φέτα μπορούμε να προσθέσουμε και ¾ φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά.