Υλικά
400 γρ. βρασμένο ζυμαρικό (2 βαθιά πιάτα περίπου)
4 αυγά
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα)
πιπέρι
οποιοδήποτε μυρωδικό μας βρίσκεται στο ψυγείο (μαϊντανό, φρέσκο ή ξερό βασιλικό, ματζουράνα, φασκόμηλο ή ρίγανη)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τα τυριά και το πιπέρι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και στρώνουμε στον πάτο ομοιόμορφα τα μακαρόνια.
Αδειάζουμε από πάνω τα αυγά με το τυρί, προσθέτουμε το μυρωδικό που θέλουμε και κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο.
Μόλις ροδίσει η πίτα από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνουμε και από την άλλη.
Τρώγεται μια χαρά και κρύα, οπότε είναι ιδανική για το γραφείο ή για το παιδικό κολατσιό, αλλά και για το πικνίκ!
Tip
Όλοι θα λατρέψουν αυτή τη μακαρονόπιτα του τηγανιού, που χωράει μέσα της τα πάντα: σάλτσα ντομάτας, κιμά, οποιοδήποτε μαγειρεμένο κρέας από την προηγούμενη, λαχανικά, όλα τα φρέσκα και ξερά μυρωδικά και όλα τα αλλαντικά. Όποιος προτιμά το βούτυρο μπορεί να αντικαταστήσει το ελαιόλαδο με αυτό.