Υλικά
2 ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ζάχαρη
6 αυγά
200 γρ. φέτα σε κομματάκια
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
½ πακέτο φύλλο κρούστας
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα ντομάτα για 20', μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της.
Σπάμε τα αυγά σε μπολ και απλώς τα τρυπάμε, να σπάσει ο κρόκος. Δεν θέλουν χτύπημα όπως στην ομελέτα. Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τη φέτα και τα αβγά στη σάλτσα, ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να στερεοποιηθεί το ασπράδι. Την αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις ασπρίσει το ασπράδι, για να βγει ζουμερή. Ρίχνουμε τη ρίγανη και αφήνουμε τη στραπατσάδα να κρυώσει.
Μπορούμε να κάνουμε δύο μέτριες ή μια μεγάλη πίτα. Ανάλογα, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και στρώνουμε πατσαβουριαστά 3 φύλλα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά τους. Με μια φαρδιά σπάτουλα γυρίζουμε το φύλλο από την άλλη.
Απλώνουμε τη στραπατσάδα και σκεπάζουμε πατσαβουριαστά με άλλα 3 φύλλα. Με τη σπάτουλα σπρώχνουμε γύρω γύρω τα φύλλα προς τα κάτω, ώστε να καλυφθεί το γείσο και να κλείσει η γέμιση μέσα σε αυτά. Τα λαδώνουμε.
Ελέγχουμε το ψήσιμο ανασηκώνοντας ελαφρά την πίτα και βλέπουμε αν ρόδισε το φύλλο στον πάτο. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, όπως στην ομελέτα, γυρίζουμε την πίτα και ψήνουμε και την κάτω πλευρά της.
Tip
Αν τη θέλουμε πιο πλούσια, προσθέτουμε πιπεριά, ελιές, φρέσκο βασιλικό, λιαστή ντομάτα, αλλά και λουκάνικο, ζαμπόν ή κίτρινα τυριά.