Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 1 κύβο μαγιά ψυγείου
1 κ.γλ. αλάτι
χλιαρό νερό, όσο πάρει
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τα υλικά με χλιαρό νερό, μέχρι να γίνουν μια μαλακιά ζύμη που οριακά κολλάει στα χέρια.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και ζυμώνουμε μετρώντας ως το 100: σίγουρος τρόπος για να ξέρεις ότι το ζυμάρι σου ζυμώθηκε σωστά.
Το βάζουμε σε λεκάνη, το σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, μακριά από ρεύματα, από 1 έως 2 ώρες ιδανικά.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρόλι μπόλικο ελαιόλαδο (μην το τσιγκουνευτείτε!) και όταν κάψει πλάθουμε πιτάκια γύρω στον μισό πόντο πάχος, σε ό,τι σχήμα θέλουμε, και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή! Δεν απομακρυνόμαστε, γιατί αρπάζουν εύκολα!
Στραγγίζουμε τις πιτούλες σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε σκέτες, με ζάχαρη ή με μέλι και κανέλα.
Tip
Αν τις θέλουμε αλμυρές, ανοίγουμε λίγο στην παλάμη το ζυμάρι με τα χέρια, χωρίς πλάστη, βάζουμε σπασμένη φέτα, το πλάθουμε σε μπαλάκι και το ξανανοίγουμε σε πιτάκι με το χέρι.