Υλικά
4 μεγάλα κολοκυθάκια
1 ματσάκι ρόκα
100 γρ. παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γλ. ξερό βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνετε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε πολύ λεπτές φέτες.
Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τον βασιλικό και αλατοπίπερο. Περιχύστε τα κολοκυθάκια με αυτό το μίγμα.
Πλύνετε τη ρόκα και κόψτε τη σε μικρότερα κομμάτια. Τρίψτε την παρμεζάνα σε φλοίδες με τον τρίφτη ή με το εργαλείο που καθαρίζετε τις πατάτες.
Ανακατέψτε τα κολοκυθάκια με τη ρόκα, σερβίρετε στο πιάτο και γαρνίρετε με τις φλοίδες παρμεζάνας.
Τip
Ιδανικά, διαλέξτε φρέσκα τρυφερά κολοκυθάκια, που έχουν σφιχτή σάρκα.