Υλικά
1 κιλό πράσα
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν
4 κουτ. σούπας βούτυρο
60 γρ. αλεύρι
500 ml γάλα
λίγο τριμμένο μασίς
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα πράσα και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τα σε αλατισμένο για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατέψτε τα μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγο μασίς. Ανακατέψτε το μείγμα και αφήστε το να πάρει βράση για 3-4 λεπτά. Ρίξτε σε αυτή τη σάλτσα τη γραβιέρα και το τυρί κρέμα και ανακατέψτε.
Βάλτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα πράσα, πασπαλίστε τα με το εστραγκόν, ρίξτε το ζαμπόν και περιχύστε τα με τη σάλτσα.
Πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.
Tip
Το μασίς είναι μια λεπτή φλούδα που περιβάλλει το μοσχοκάρυδο. Θα το βρείτε στα καταστήματα με μπαχαρικά και έχει πιο γλυκιά γεύση και πιο γλυκό άρωμα από αυτό του μοσχοκάρυδου.