Υλικά
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
2 ντομάτες
5-6 φύλλα από τρυφερό μαρούλι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 αγγούρι
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.γλ. ξερό βασιλικό
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι
Εκτέλεση
Κόψτε τις φέτες του ψωμιού σε μικρότερα κομμάτια και απλώστε τα σε ένα ρηχό ταψί.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15' ή μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Μόλις ψηθούν, αλατίστε τα, περιχύστε τα με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο και λίγο ξερό βασιλικό και ανακατέψτε τα.
Κόψτε τις ντομάτες και τα φύλλα του μαρουλιού σε μικρότερα κομμάτια, ψιλοκόψτε το αγγούρι και βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι. Αλατίστε και ανακατέψτε με την κάππαρη, την υπόλοιπη ποσότητα του ξερού βασιλικού, τον μαϊντανό, 4 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο.
Προσθέστε στα σαλατικά τα ψημένα κομμάτια του ψωμιού, ανακατέψτε τη σαλάτα και σερβίρετε.
Τip
Ένα προζυμένιο χωριάτικο ψωμί με σφιχτή ψίχα είναι ιδανικό γι’ αυτή τη σαλάτα.