Υλικά
1 κιλό ψίχα καρπουζιού
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 μικρό ματσάκι γλιστρίδα
150 γρ. φέτα
2 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα ή δυόσμο
Για το ντρέσινγκ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίστε την ψίχα του καρπουζιού από τα κουκούτσια και κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια ή βγάλτε μικρές μπάλες από την ψίχα με το ειδικό κουταλάκι παριζιέν.
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, κόψτε τη φέτα σε μικρά κομμάτια και πλύνετε και ξεχωρίστε τα τρυφερά φύλλα της γλιστρίδας από τα κοτσανάκια της.
Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ τα υλικά για το ντρέσινγκ.
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ την ψίχα του καρπουζιού, τα φύλλα της γλιστρίδας, τη φέτα, το κρεμμύδι και τη μέντα ή τον δυόσμο. Περιχύστε με το ντρέσινγκ, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Τip
Καλοκαιρινή και δροσερή σαλάτα που φτιάχνουν με λευκά τυριά στη νότια Γαλλία και στη νότια Ισπανία.