Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 λίτρο γάλα
500 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
10 φέτες ψωμί κομμένο σε μικρούς κύβους
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε το σπανάκι στην κατσαρόλα με μισό φλιτζάνι νερό, αφήστε το για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και στραγγίξτε το.
Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίξτε μετά και το γάλα.
Ανακατέψτε μέχρι να δέσει και κατεβάστε από τη φωτιά.
Προσθέστε στο μείγμα αυτό το σπανάκι, το ψωμί και τη φέτα.
Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και αδειάστε το σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ανακατέψτε το κεφαλοτύρι με τον μαϊντανό και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Απλώστε αυτό το μείγμα επάνω από το μείγμα με το σπανάκι και ψήστε στους 180°C για 35-40 λεπτά.
Tip
Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα με το κεφαλοτύρι και 3-4 φέτες ψωμιού τριμμένες, ώστε να γίνει πιο τραγανή η επιφάνεια του ογκρατέν.