Υλικά
Υλικά για ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 20x30 εκ.
1½ κιλό ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
12 φέτες ψωμί του τοστ
250 γρ. τριμμένη φέτα
200 γρ. τριμμένη γκούντα
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 2 κουτ. γλυκού ξερό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε τα κρεμμύδια για 15 λεπτά. Στραγγίξτε τα, βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε τα τυριά, το μπέικον, το θυμάρι, το γάλα και τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε το μείγμα.
Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό του ταψιού και στρώστε τις φέτες του ψωμιού.
Αδειάστε από πάνω το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Tip
Αφήστε τα κομμένα κρεμμύδια σε παγωμένο νερό για 20-30 λεπτά, για να μειώσετε την αψάδα τους. Μετά θα τα στραγγίξετε και θα τα μαγειρέψετε σύμφωνα με τη συνταγή.