Υλικά
600 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γλ. απαλό κάρι
500 ml ξινόγαλα
200 γρ. φαρίνα
100 γρ. κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα Βloody Μary
200 ml κέτσαπ
1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
1 μικρό αγγουράκι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι βότκα
1 κ.γλ. γούστερ σος
Εκτέλεση
Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε λωρίδες. Αλατίστε και πασπαλίστε με τα μπαχαρικά. Ρίξτε το ξινόγαλα, σκεπάστε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη φαρίνα με το κορν φλάουρ. Περάστε τα φιλετάκια από το μείγμα της φαρίνας και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι. Αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Για τη σάλτσα, ανακατέψτε την κέτσαπ με το σέλερι, το αγγουράκι, τη βότκα και τη γούστερ σος. Βάλτε τη σάλτσα στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίξτε τα φιλετάκια του κοτόπουλου και σερβίρετε.
Tip
Το ξινόγαλα μαλακώνει τα φιλετάκια και τους δίνει νοστιμιά.