Υλικά
6 κολοκυθάκια
2 κόκκινες και 2 κίτρινες πιπεριές
3 ξερά κρεμμύδια
4 ντομάτες
2 κ.σ. ανάμικτα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Για τη συνοδευτική σάλτσα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε τα λαχανικά, βάλτε τα σε ένα ταψί, αλατίστε τα και ραντίστε τα με το ελαιόλαδο.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC για 12' περίπου.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ταχίνι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι.
Σερβίρετε τα ψητά λαχανικά με τη σάλτσα γιαουρτιού και πασπαλίστε με τα φρέσκα μυρωδικά.
Τip
Η σάλτσα γιαουρτιού με ταχίνι ταιριάζει επίσης με όσπρια και βραστά λαχανικά.