Υλικά
500 γρ. κιμά από μοσχάρι ή αρνί ή ανάμικτο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 αβγό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
λίγο κύμινο
λίγη γλυκιά πάπρικα
Για τη σάλτσα ντομάτας
500 γρ. ντομάτες κονκασέ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Για το σερβίρισμα
4 πίτες για σουβλάκι
ελαιόλαδο για τις πίτες
αλάτι και γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τα κεμπάπ ζυμώνοντας τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ.
Πλάστε τα κεμπάπ και ψήστε τα στη σχάρα ή στο γκριλ.
Βάλτε τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια φωτιά για 20'.
Ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού.
Αλείψτε τις πίτες με ελαιόλαδο, αλατίστε τις, πασπαλίστε με την πάπρικα και ψήστε τς στον φούρνο ή στο γκριλ.
Βάλτε σε κάθε πίτα σάλτσα ντομάτας, μοιράστε τα κεμπάπ και βάλτε στο πλάι τη σάλτσα γιαουρτιού.
Τip
Σερβίρετε αυτή τη σος γιαουρτιού με μπιφτέκια, ψητές μπριζόλες ή ψητό κοτόπουλο.