Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
½ κιλό φρέσκα μύδια με κέλυφος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
125 ml λευκό κρασί
4 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Πλύνετε και καθαρίστε τα μύδια εξωτερικά και πετάξτε όσα είναι ανοιχτά.
Βάλτε στην κατσαρόλα 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τα μύδια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα σε δυνατή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 2'-3'.
Ρίξτε το κρασί, τη σόγια σος και το δεντρολίβανο και σκεπάστε την κατσαρόλα.
Αφήστε σε δυνατή φωτιά άλλα 2'-3', μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Βράστε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά και στραγγίξτε τα. Ανακατέψτε τα σπαγγέτι με τα μύδια και τη σάλτσα τους και σερβίρετε.
Τip
Αφού μαγειρέψετε τα μύδια, κρατήστε μόνο όσα είναι ανοιχτά.